2 minutes reading time (386 words)

Целият свят е на върха на пръстите ни

pexels-marek-levak-2265482

Нека да започнем с добрата новина: ако имате уеб сайт, той трябва да бъде достъпен от различни устройства.

А сега и лошата новина: шансавоте на вашият уеб сайт да се показва на различни устройства е почти нулев.
 
 
Сблъсък с айсберга
Да кажем, че сърфирате в мрежата с вашето устройство и влизате в уеб сайт, който не е оптимизиран. Първият проблем, пред който ще се изправите е, че уеб сайтът ще зарежда много бавно. Самото му съдържание няма да бъде оптимизирано за устройство ви и по-бавния 3G/4G интернет. Това е един много изнервящ момент, в който наблюдаваме как нещата е случват твърде бавно на екрана. След като всичко зареди, ако естествено сме имали това търпение да чакаме - всичко е прекалено малко като размер. Тогава ще ни се наложи многократно да приближаваме нашия дисплей. Много забавен момент в цялостното преживяване ще бъде наличието на Flash Player технология в сайта, което веднага потопява нашия сайт. Устройствата на Apple не поддържат тази технология и съответно ще видим на дисплея едно голямо НИЩО.
 
 
Нервозният клиент
 
След така стеклите се обстоятелства, клиентът най-вероятно ще се откаже от Вашия сайт. Според проучване на Compuware, 40% от потребителите, които са се сблъскали с подобен проблем се обръщат към Ваши конкуренти и Вие забравяте за тези потенциални клиенти.
 
 
Повечето от бизнесите не са оптимизирали техните сайтовете
 
Сега е перфектният момент да изпреварите конкуренцията в това отношение. Докато те губят много клиенти, заради липсата на оптимизиран за мобилни устройства уеб сайт, то вие ще успеете да ги привлечете и спечелите на ваша страна.
 
 
Google обича оптимизирани сайтове за мобилни устройства
 
Най-популярната търсачка има специална индексация за оптимизираните сайтове. Това може да се превърне във ваш огромен плюс. Накратко, вие ще излизате на първите позиции, защото Google вижда, че имате сайт, който може да бъде достъпен от много различни устройства.
 
 
В подкрепа на мобилните уеб сайтове
 
Има над 6 милярда мобилни устройства в света, като това число постоянно се увеличава.
Както виждате, мобилният уеб се разраства и измества конвенционалния. Ако мобилните сайтове бяха акции, то сега е най-удачният момент да купувате.
 
 
Заключение
 
Притежаването на уеб сайт за мобилни устройства ви дава огромен пазарен дял и това, че няма да губите потенциални клиенти, които използват мобилни устройства, за да сърфират.
Най-добрият начин за печелене на клиенти
Снимките „избиват рибата“
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 04 Октомври 2022