seo optimizaciq

Какво представлява SEO оптимизацията?

Какво представлява SEO оптимизацията?

SEO Оптимизацията на уеб сайта е най-важната задача, за да може уеб сайтът Ви да излиза на възможно най-предните позиции в търсачките.

Това е бавен и труден процес, който отнема седмици, дори и месеци, за да се класирате в челните места на търсачките.

Ще попитате – Какво всъщност представлява SEO оптимизацията?

Оптимизацията е съвкупност от процеси, включващи редактиране на HTML-кода, заглавието, текста и ключовите думи на уебсайта по такъв начин, че да бъдат индексирани от роботите на търсачките по-лесно и ефективно. Колкото по-добре е оптимизиран един уебсайт, толкова по-предни позиции заема в класацията с резултати при търсене по определена ключова дума или фраза. А колкото по-напред излиза в търсачките, толкова повече посетители ще ви доведе.

Тази информация ще Ви бъде полезна и ще ви помогне при популяризирането на Вашия уеб сайт:

  • Напишете уникално съдържание в сайта си, като се стараете да съдържа достатъчно ключови думи (все пак не прекалявайте с ключовите думи). Най-добре е съдържанието да бъде изградено от 250-500 думи.
  • Никога не копирайте готови текстове от други сайтове. Това търсачките го таксуват като дублиране на съдържание и може да „изхвърли“ нацяло сайта ви от техните бази данни.
  • Добавяйте винаги „подпис“ в писмата си. Този подпис всъщност е линк към вашата начална страница от сайта.
  • Пишете по форуми на сходна тематика, като отново добавете „подпис“, който да се показва след всеки ваш коментар.
  • Направете си визитки. Раздавайте ги на всички, които сметнете че биха могли да ви бъдат потенциални клиенти. Оставяйте визитките в ресторанти, хотели, офиси…
  • Пишете статии в социалните мрежи като www.svejo.net, www.lubimi.com и други. В статиите слагайте линк към вашия сайт.
  • Честата промяна на съдържанието на вашия сайт е от голямо значение за търсещите машини като гугъл. Постарайте се колкото се може по-често да променяте съдържанието в сайта си. Понякога добавянето на една единствена думичка в текста, може да бъде ключов момент сайтът ви да се показва по-често при резултатите от гугъл.
  • Разменяйте линкове с други сайтове, които имат подобна тематика. Това влияе много силно върху търсачките.
  • Платете си за реклама в някои от посещаваните сайтове като www.dir.bg, www.gbg.bg и други. Обикновено рекламата в такива сайтове струва доста пари, но си заслужава инвестицията.

Подобни статии