pexels-photo-57690

 Успехът на един уебсайт се крие в ясно изразената му цел!

Преди да предприемете изработка на уеб сайт, е необходимо да сте наясно с целите, които искате да постигнете чрез него.

Преди всичко определете какъв тип ще бъде вашия сайт. Това ще сформира съдържанието, структурата и дизайна уеб сайта. Той може да бъде информационен, комерсиален, новинарски, сайт-визитка на фирмата ви, електронен магазин и т.н.

Голяма грешка допускат клиенти, които разсъждават така: На този етап да пусна сайта, пък по-нататък ще видим в каква насока ще го развия. Това е груба грешка! Такива уеб сайтове са обречени на провал още в зародиш!

Най-важната, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да сте наясно каква цел ще преследва вашия уебсайт и каква целева аудитория от посетители ще има. Аудиторията на всеки уебсайт е различна, макар и да се припокрива. Таргета на един уебсайт се определя от неговото съдържание. С други думи, ако предлагате в уебсайта си всякакви електронни устройства, то 80-90 % от посетителите Ви ще бъдат млади хора, интересуващи се от такива устройства. Останалите 10-20 % обаче също не са за пренебрегване. Трябва уебсайтът Ви да бъде съобразен не само с онези 80-90%, а и с останалите посетители. Най-вероятно някой от тях търси подарък за свой приятел или колега?

След като сте наясно с целите на сайта си, трябва да се насочите към подходяща цветова схема, структура, подходящи изображения и т.н. Изберете дали сайтът Ви да бъде със семпъл дизайн, или с богата цветова гама. Дали да бъде в топли нюанси или в студени нюанси. Всичко това се определя пряко от целта на уебсайта ви. Най-просто казано ако уебсайтът ви ще бъде изпълнен с кратки статии и материали, наблегнете на по-богат графичен дизайн, и обратно - ако уебсайтът ви ще е богат на статии и материали, наблегнете на изчистения дизайн. Статиите ще носят със себе си достатъчно графични изображения, които ще допринасят за добрата визия на сайта.

Пишете на лесноразбираем език в сайта. Посетителите ви няма как да разбират всички термини, които Вие разбирате. Пишете текстовете на достъпен за тях език. Само така ще ги спечелите като клиенти!