2 minutes reading time (348 words)

Каква е целта на Вашия сайт?

pexels-photo-57690

 Успехът на един уебсайт се крие в ясно изразената му цел!

Преди да предприемете изработка на уеб сайт, е необходимо да сте наясно с целите, които искате да постигнете чрез него.

Преди всичко определете какъв тип ще бъде вашия сайт. Това ще сформира съдържанието, структурата и дизайна уеб сайта. Той може да бъде информационен, комерсиален, новинарски, сайт-визитка на фирмата ви, електронен магазин и т.н.

Голяма грешка допускат клиенти, които разсъждават така: На този етап да пусна сайта, пък по-нататък ще видим в каква насока ще го развия. Това е груба грешка! Такива уеб сайтове са обречени на провал още в зародиш!

Най-важната, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да сте наясно каква цел ще преследва вашия уебсайт и каква целева аудитория от посетители ще има. Аудиторията на всеки уебсайт е различна, макар и да се припокрива. Таргета на един уебсайт се определя от неговото съдържание. С други думи, ако предлагате в уебсайта си всякакви електронни устройства, то 80-90 % от посетителите Ви ще бъдат млади хора, интересуващи се от такива устройства. Останалите 10-20 % обаче също не са за пренебрегване. Трябва уебсайтът Ви да бъде съобразен не само с онези 80-90%, а и с останалите посетители. Най-вероятно някой от тях търси подарък за свой приятел или колега?

След като сте наясно с целите на сайта си, трябва да се насочите към подходяща цветова схема, структура, подходящи изображения и т.н. Изберете дали сайтът Ви да бъде със семпъл дизайн, или с богата цветова гама. Дали да бъде в топли нюанси или в студени нюанси. Всичко това се определя пряко от целта на уебсайта ви. Най-просто казано ако уебсайтът ви ще бъде изпълнен с кратки статии и материали, наблегнете на по-богат графичен дизайн, и обратно - ако уебсайтът ви ще е богат на статии и материали, наблегнете на изчистения дизайн. Статиите ще носят със себе си достатъчно графични изображения, които ще допринасят за добрата визия на сайта.

Пишете на лесноразбираем език в сайта. Посетителите ви няма как да разбират всички термини, които Вие разбирате. Пишете текстовете на достъпен за тях език. Само така ще ги спечелите като клиенти!

Изпълнете сайта си със съдържание
 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 02 Юли 2022