pexels-photo

Ако желаете Вашият уебсайт да бъде полезен и посетителите да се върнат отново, трябва да се придържате към няколко прости правила.

- Представете подробно услугите и продуктите, които предлагате.

- Поставете форма за контакти. Поставете и полета за коментари към своите стоки или услуги. Обратната връзка с потребителите е много важна!

- Където е възможно към текстовете добавяйте изображения, дори и клипове.

- Потърсете в интернет по-подробна информация за и поставете връзки във вашите страници с текста "Научете повече" или "Прочетете повече".

- Не претрупвайте сайта си с излишна информация, а само с полезна.

- Подредете текстовете си, като оставите празни пространства между отделните абзаци. Това улеснява четенето! По този начин потребителите няма да се отегчат.

- Не поставяйте излишни неща като часовници, времето и т.н., ако те не са необходими. Това разсейва потребителите и те буквално "забравят" защо са във вашия сайт.

- При изграждането на Вашия уеб сайт, предложете на посетителите си полезна информация, която те да научат, дори и да не станат ваши клиенти. Поставете материали за продуктите или услугите, които предлагате. Така вие показвате на посетителите си, че сте професионалисти в своя бранш и умело разбирате материята с която се занимавате.

- Публикувайте различни статии. Не е добра идея да копирате статии от други уеб сайтове.

- Не пишете излишни рекламни изказвания от сорта "Ние сме най-добрите" или "Ние сме професионалисти". Те наистина са излишни. По-добре направете така, че посетителите Ви сами да достигнат до този извод.

- Не прекалявайте с информацията за своята фирма. Представете фирмата си с няколко изречения. Никой не го интересува подробности за персонала на фирмата, или кога е открита тя. Посетителите са във Вашия уебсайт, защото се интересуват от стоките и услугите, които предлагате! Затова съсредоточете вниманието си точно в тази насока!

- Последните години търсачката Google промени алгоритъма, по която класира уебсайтовете. Най-важното условие за добро класиране си остава богатото съдържание на вашите страници.